Planéty pod slnkom

10.05.2017 22:29

 

 

                       Božstvo planéty MESIAC :

 

Mesiac určuje príliv a odliv na mori, pôsobí na rastové rytmy živých organizmov a na chovanie sa nižších organizmov. U žien je spojený s menštruačným cyklom a inými rytmami tela. Tvorivé sily mesiaca prenikajú do tela genitáliami a majú vplyv na plodenie a sexualitu. Sila sa šíri paprskovite celým telom a potom sa usadí v mozgu. Mozog odráža telesné procesy do vonkajšieho vedomia, rovnako ako mesiac odráža na nočnej oblohe slnečné svetlo späť na zem. Patria mu pastelové farby a fialova. Rastliny mesiaca sú jedovaté, alebo majú psychotropné účinky, sú vodnaté a popínavé.

 

Božstvo planéty MERKÚR :

 

Mekúr ovláda rýchly rast, zmeny a komunikáciu. Zobrazuje sa ako mladík nesúci palicu s poprepletanými hadmi, je bohom liečenia, obchodu ( znak dolára ), hadov, liekov a popínavých rastlín. Energia merkúra vyžaruje do dolnej časti tela a kulminuje v pľúcach. Ovplyvňuje dýchacie cesty a nervy, jeho kov je ortuť. Merkúr je pánom liečivých rastlín, rastlín obsahujúcim sliznaté látky a zodpovedá za klíčenie a rast. Patrí mu farba lesklej ortute.

 

Božstvo planéty VENUŠA :

 

Venuša  je bohyňou lásky, jej pôvab objavujeme v mladých ľuďoch, kvetoch, v jemných zvieratkách ako holubica, mlíáďatka a obdobie jari.Patrí jej kov meď. Je paňou túžby a romantiky. Jej sila vstupuje do oblasti brucha, stimuluje žľazy a zachováva tukové zásoby. Tvorivé sily sa nachádzajú v obličkách, močových a pohlavných orgánoch. Poskytuje vegetácii ,, zelený  kabát ´´ , farba kvetov je biela, nazelenalá alebo ružová. Účinok jej rastlín je ochladzujúci a patria jej afrodiziaka.