Môj druhý ebook : FORMY LIEČIV

16.06.2014 15:51

Pre koho je tento ebook určený ?

Ďakujem Vám, že práve Vy čítate tieto riadky. Tento ebook som sa snažila pripraviť pre tých čitateľov, ktorí sa tiež radi preháňajú po lúkach a donesú si domov  liečivé bylinky. Ebook im popisuje možnosti ich spracovania. Môžu si vybrať formu, ktorá im najviac vyhovuje a tiež popis na aké obtiaže sú jednotlivé formy vhodné.

 

Ukážka z ebooku :

Olej – borievkový

Pôsobi antioxidačne, antisepticky, antireumaticky, čistí krv, reguluje trávenie. Neužívať dlhodobo lebo dráždi obličky, nevhodný pre tehotné a dojčiace ženy.

Olej – borovicový

Olejček z borovice podporuje uvoľňovanie hlienov, je vhodný pri prechladnutí a ochorení dýchacích ciest. Ďalej prispieva k lepšiemu prekrveniu a tlmí bolesť svalov.

Olej – brezový

Tento olej priaznivo pôsobí  pri zápaloch kĺbov, bolesti svalov, kožných problémoch a reumatických onemocneniach.

Olej – bylinkový ( levanduľa, harmanček a púpava )

Veľmi dobrý olej na pleť.

Olej – klinčekový

Klinčekový   olej  má  anestetické  vlastnosti,  preto pomerne  rýchlo uľaví  od bolesti pri prerezávaní zúbkov.  Masírujeme  ním  bábätku ďasienka, keď  sa zúbky tlačia  von.  prípadne môžeme použiť pri boľavých zuboch  -  taktiež olejčekom potierame  zub.  Skladujeme  ho  v chlade  a tme - asi najlepšie v chladničke. Dobrý na paradentózu.

Olej – kokosový

Má silné antioxidačné účinky, preukazali sa dobré výsledky pri liečení Alzheimerovej chorobe čiže pôsobí ako potravina na výživu mozgu a silný zdroj energie pre mozog. Dobre účinkuje pri cukrovke 2.typu tzv. stareckej, pretože znižuje chuť na sladké jedla. Je vhodný proti únave a podporuje činnosť štítnej žľazy. Je veľmi dobrý na mazanie hemoroidov. Pri kožných ochoreniach užívať vnútorne.

Olej – kostihojový

Veľmi dobrý olej,  ktorý používame na miesta postihnuté lupienkou.

Olej – kôprový

Olej sa vnútorne užíva pri bolestiach brucha, žalúdka, bolestivom močení, bolestivej menštruácii, zápale vaječníkov a pri chorobách pečene. Vonkajšie použitie je vhodné na vtieranie pri opuchoch, bolestiach v podbruší, bolestiach hlavy, migréne, nespavosti, pri pichaní v ušiach a pri zápale mandli.

Olej – z lupienkov ruží

Olej z lupienkov ruží je starý osvedčený  recept na suchú a popraskanú pokožku. Je vhodný aj na drobné poranenia a popáleniny.
Olej - lopúchový

Používame ho na masáže hlavy  pre posilnenie rastu vlasov a na zníženie kožného mazu, ďalej ho používame pri liečbe popálenín. Je vynikajúci pri suchých ekzémoch.

Ponuka :

Tlačená verzia viazaná hrebeňovou väzbou .................................................................8 € / 1 ks

Forma PDF................................................................................................................7 € / 1 ks

Objednávky posielajte na emailovu adresu :     viera.kudrecova(zavinač)gmail.com

Kontakt : mobil - 0903 636 844