Liečivé rastliny podľa znamenia

31.01.2015 19:31

Príroda vplýva na ľudí neviditeľnými energiami, ktoré vznikajú pôsobením jednotlivých fáz mesiaca, kozmických zákonov a kolobehu ročných období. Tieto energie sú aj v liečivých bylinkách, ktoré zabraňujú vzniku chorôb a pomáhajú pri harmonizácii oslabeného tela. Tieto múdrosti a vedomosti sa niekedy  prenášali len ústnym podaním. Neskôr sa liečebné postupy zapisovali a často sa lieky z byliniek vyrábali v kláštoroch. Bylinky využívali ako korenie, robili sa z nich rôzne šťavy a esencie, mastičky a kúpele. Niekedy harmónia, rastlín, zvierat a ľudí tvorila jeden celok. Dnes, žiaľ príroda ochorela a to vinou človeka a s ňou ochorel aj človek sám. Kyslé dažde, kontaminovaný vzduch a zdevastovaná pôda zapríčinili, že už príroda nedá život niektorým  zázračným bylinkám dávnoveku. Vďaka však patrí všetkým, ktorí majú úctu k prírode a vedia vnímať harmóniu a vibrácie lásky, ktoré nám jednotlivé bylinky dávajú. Slnko a slnečný horoskop vplýva na  ľudí  a  rozdeľuje účinky jednotlivých byliniek podľa   znamenia. Tieto bylinky dodávajú svojim zverencom energiu, ktorá  najlepšie vplyva na ich vitalitu.

 

BARAN  ( hlava, oči )

Ste zverencom liečivej bylinky :  PÚPAVA.

Často sa dostávate do situácii, z ktorých vás zachráni len vaša príslovečná nezdolnosť. Energicky sa, ako nezdolná púpava z kríz vymámite oveľa ľahšie, ako ostatní. Ste človek činu.

 

BÝK  ( šija, hrdlo )

Ste zverencom liečivej bylinky : NECHTÍK.

Budujete si pevné základy, ako táto bylinka, ktorá je hlboko zakorenená v zemi. Máte pevný charakter a optimistický postoj. Tak ako vaša rastlina, ste užitočný a pekný. Máte cit pre krásu vo všetkých jej podobách.

 

BLÍŽENCI  ( pľúca, priedušky, ramená )

Ste zverencom liečivej bylinky : PODBEĽ.

Ste netradične založený , podliehate rôznym zmenám a výkyvom nálady. Ako podbeľ. Najprv zakvitne a až potom púšťa lístočky. Ustáľte sa. Máte sklon vidieť len to, čo sami chcete. Váš duch uteká pred komplikáciami.

 

RAK  ( žalúdok, tráviace ústrojenstvo, hrudník )

Ste zverencom liečivej bylinky : HARMANČEK.

Ste vnímavý, dôveryhodný a preberáte aj starosti iných na svoje plecia. ,, Voniate domovom ´´. Niekedy mávate záchvaty sebaľútosti. Ak prežijete nejaké sklamanie, nevťahujte sa do seba.

 

LEV  ( srdce, chrbát )

Ste zverencom liečivej bylinky : ĽUBOVNÍK.

Rastlinka vám dáva silu Slnka. Ste činorodý a viete aj tvrdo pracovať, ak sám chcete a druhí vás vedia za to chváliť. Proti cudzej falošnosti viete rázne vybuchnúť. Potrebujete a priťahujete lásku a obdiv. Najlepšie sa zregenerujete na slnku. Niekedy kritizujete iných, len tak z pasie.

 

PANNA  ( čreva, slezina, pankreas )

Ste zverencom liečivej bylinky : ČAKANKA.

Nečakajte na nedosiahnuteľné, ako váš kvietok, ktorý rastie hlavne pri poľných cestách. Výraznejšie prejavujte svoju náklonnosť. Nehaňte sám seba. Rád pomáhate druhým a máte vyvinutý cit pre povinnosť voči ľuďom. Belasý kvietok čakanky i jej koreň pomáha už tisícročia.

 

VÁHY  ( obličky, močový mechúr a cesty, koža a pohlavné orgány )

Ste zverencom liečivej bylinky : REBRÍČEK.

Sám sa za pekného nemusíte považovať, ale krásu všeobecne viete oceniť. Súvisí s Venušou a rebríček ľudovo nazývame aj Venušine mihalnice, preto pomáha pri liečení pohlavných chorôb. Veľa zvažujete, ste mierumilovný, trochu pohodlný a šarmantný človek.

 

ŠKORPIÓN  ( vylučovacie pohlavné ústrojenstvo, konečník )

Ste zverencom liečivej bylinky : PUŠKVOREC.

Vaša láska nechce byť podriadená. Máte dar ohodnotiť iných. Keď vás nahnevajú alebo vyprovokujú, viete ich slovne zasiahnuť na najcitlivejšom mieste. Ak majú problémy slabší, viete sa ich zastať.

 

 STRELEC  ( stehna, tepny, bedrá )

Ste zverencom liečivej bylinky : ŽIHĽAVA.

Ako pŕhli žihľava, vaša bylinky, tak aj vy svojou ostrou otvorenosťou a vlastným názorom viete zraniť. Vytýčené ciele sa snažíte dosiahnuť. Ľahko nadviažete priateľstva a túžite po uznaní.  Máte rád telesné, ale aj duševné pôžitky a máte organizačný talent.

 

KOZOROŽEC  ( kosti, kĺby, kolena )

Ste zverencom liečivej bylinky : KOSTIHOJ.

Kostihoj  je pevne vrastený do zeme, ako aj jeho zverenci. Nie je ľahké sa dôverne sa s nimi zblížiť. Zachovávajú si odstup, hoci navonok sú príjemní a seriózni. Sú šetrní a pracovne výkonní. Nepriznajú si citlivosť.

 

VODNÁR  ( kŕčové žily, lýtka )

Ste zverencom liečivej bylinky : MEDOVKA.

Ste nepokojné bytosti. Možno vás nájsť, kde je veľa ľudí. Medovka živí včely a vy svojou prítomnosťou priateľské spoločenstvá. Viete manipulovať s ľuďmi. Dávate najavo srdečnosť. Pre iných ste nepreniknuteľní.

 

RYBY  ( nohy, chodidla, lymfatický systém )

Ste zverencom liečivej bylinky : SKOROCEL.

Ste vnímavý idealista. Pozor, aby ste nezablúdili v kľukatých cestách osudu. Hojíte rany aj tým, ktorí si to nezaslúžia. Idealizujete si ľudí, ktorých ľúbite. Vysnivávate si nereálno. Pozor na rôzne závislosti.